Плевнелиев: “Референдумите” в Източна Украйна са незаконни

Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат

“Проведените в Донецка и Луганска области “референдуми” са в нарушение на международното право и на украинската конституция и представляват пореден опит да се ревизира установеният правов ред в Европа”. Това пише в позиция на държавния глава Росен Плевнелиев относно последнте събития в Украйна, разпространена от прессекретариата на “Дондуков” 2 и качена на сайта на президентската институция.
Президентът Плевнелиев изтъква, че в Украйна допитванията до народа са “организирани от нелегитимни сепаратистки групировки, което ги прави незаконни и резултатите от тях не могат да бъдат признати”.
България е изразила своята позиция в подкрепа на запазването на териториалната цялост на Украйна и счита, че подобни действия имат за цел по-нататъшната дестабилизация на страната в навечерието на президентските избори, допълва държавният глава.
Росен Плевнелиев е категоричен, че украинският народ има суверенното право сам да реши своето бъдеще и да определи своя път чрез свободни и демократични избори.
Както е известно, ЕС също намира за незаконни проведените в Източна Украйна референдуми, инициирани от проруски сепаратисти.

Свързани публикации

1 Comment

  1. SKAPANIK MIZEREN,ZATVORI SI GNUSNATA USTA GOVEDO…NE SE IZKAZVAI ZA NESHTA KOITO NE RAZBIRASH BE BOKLUK .

Leave a Reply

Your email address will not be published.