Плевнелиев призова партиите да не изгарят всички мостове

“Призовавам към смирение, към коректност. Нека да не се изгарят всички мостове между политическите партии, защото ще трябва много бързо да се изграждат след изборите. Българският народ очаква отговорно отношение от политиците, ясни ангажименти, поети обещания, изпълнени обещания”. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в Русе, където заедно с министъра на икономиката и енергетиката откри нов завод за авточасти на германската компания “ВИТТЕ Аутомотив”.

Сценарий, при който след тези избори няма правителство и ходим пак на избори, ще съсипе държавата, изтъкна Плевнелиев. Президентът каза, че не вярва и не си и помисля, че след тези избори няма да има правителство, няма да има парламент и ще ходим пак на избори. Според държавния глава вече всички са се уморили от протести и очакват стабилност, държавническо отношение и конструктивен подход.

“Мисля, че всички политици вече си дават сметка, но след 5 октомври ще бъде кристално ясно, че политическото противопоставяне на всяка цена може да засили нашата държава така в кризата, че да не може да излезем десетки години от нея”, предупреди Плевнелиев. Той призова политиците да действат по правилата и на база на демократичните принципи, да обяснят на българския народ в последните дни на тази кампания за какво са “за”, какъв ангажимент поемат, какво искат да постигнат, какво ще обещаят и как смятат да го постигнат.

Плевнелиев даде пример с германската компания “ВИТТЕ Аутомотив”, чийто представители преди година, “на една зелена поляна дадоха дума” и днес всичко, което са казали, е изпълнено.

“Ето ви една държава, която има репутация, една нация, която на принципа “обещах-изпълних” е постигнала това, че целият свят ги уважава, иска да работи с тях и да купува техните продукти. Нека да се научим от тях”, призова президентът Плевнелиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.