Плевнелиев награждава Расмусен с орден Стара планина

Росен Плевнелиев ще приеме днес генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който пристигна на двудневно посещение у нас. Очакванията са разговорите да са за  кризата в Украйна и Крим. Срещата между Плевнелиев и  генералния секретар на НАТО  ще е на ” четири очи“, след което ще се проведат пленарни разговори. Президентът Росен Плевнелиев ще награди Андерс Фог Расмусен с орден „Стара планина“ I степен.

В рамките на визитата си у нас Андерс Фог Расмусен ще има срещи с министър-председателя Пламен Орешарски, с министъра на отбраната Ангел Найденов и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин

“В посещението на Расмусен в България няма нищо извънредно и необичайно. То беше планирано във връзка с отбелязването на 10-годишнината от присъединяването на България в НАТО. Той имаше възможност да посети България сега. Другата причина за неговата визита е едно последно негово посещение преди да се оттегли от поста, тъй като от септември встъпва във функциите си нов генерален секретар – бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг”, обясни министър Кристиан Вигенин пред журналисти.

По време на визитата си Расмусен ще изнесе лекция във военната академия. Това ще е последната визита на генералния секретар преди края на мандата му.

Вчера група младежи протестираха срещу НАТО в София.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.