Плевнелиев: Казвам истината и това помага за добри отношения с Русия

„Вярвам, че с моето интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, аз помагам за добрите отношения между българския и руския народ, като казвам истината за действията на днешното руско управление в Крим”. С тези думи президентът Росен Плевнелиев днес отвърна на вчерашното изявление на говорителя на Министерство на външните работи на Русия Александър Лукашевич. Дипломатът окачестви като “недопустими” думите на Плевнелиев, че Русия е “националистическа и агресивна държава”, казани в интервю за германския вестник.

Броят на кризите днес по света е най-голям за периода след Втората световна война, каза Плевнелиев в речта си пред участниците в провеждащия се в София Индустриален форум. Президентът говори за кризите в Украйна и Близкия Изток, обърна внимание, че България изпитва трудностите на приемаща бежанци страна членка на ЕС и изтъкна, че в този бързопроменящ се свят НАТО остава основният източник на стабилност.

“Алиансът е опора за утвърждаване на демокрацията, за гарантиране на човешките права и свободи, за стабилност, за икономическо развитие. Днес, имаме нужда от повече НАТО в Източна Европа и Черноморския регион”, посочи Плевнелиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.