Плевнелиев към политиците: Като обещаете нещо – свършете го!

Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат

Президентът апелира да не се предоговаря постигнатото на последния Консултативен съвет за национална сигурност
Държавният глава Росен Плевнелиев призова да не се предоговаря постигнатият консенсус на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. “Моят апел към българските политици е когато обещаете нещо, свършете го. Само така гражданите ще имат повече доверие в институциите”, коментира президентът пред журналисти в Букурещ.

Държавният глава беше категоричен, че ще изпълни конституционните си ангажименти, както е постъпил и през 2013 година в сложна обстановка на гражданско недоволство. „Много зависи обаче от политиците, от парламентарно представените политически сили. Очаквам от тях прозрачност и спазени обещания“, каза Росен Плевнелиев.

Президентът отново поиска институциите и политическите партии да подновят дебата как да бъде повишено доверието на гражданите и как да бъдат на висотата на очакванията за прозрачност, за независимост и за ефективност. „Нека всеки си направи изводите от ситуацията, в която се намираме днес. Не е възможно една държава да се занимава с двама човека, колкото богати и влиятелни да са те. В тази държава има институции, които са основите на демократичната държава, която сме изградили. Нека веднъж завинаги да стане ясно, че институциите са важни.“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.