Плевнелиев: Гордея се с толкова демократичен протест!

България може да се гордее с толкова демократичен, симпатичен протест, който казва много на политиците с начина, по който се прави, с визията, с отношението, с характера, със смелостта да бъдеш добър, интелигентен и да го покажеш на цялата нация и на Европа. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев. Той заяви, че чисто по чевешки е много разчувстван от този уникален протест и се гордее с начина, по който хората го правят – демократичен, истински, с посланията, които имат към всички политици.

Държавният глава отново каза, че е важно политическите лидери да чуят какво казват хората. "Много се надявам да бъдат чути и този път политиците наистина да вземат отговорни, ясни и смели решения", призова Плевнелиев.

„Не можем да обявяваме за лумпени едни хора, които по възможно най-демократичния начин протестират, не можем да обявяваме за криминално проявени десетки хиляди българи, които са отвън с децата си, с кучетата си, с бебетата си, отсече държавният глава.
Президентът каза, че смята да проведе допълнителни консултации с лидерите на парламентарно представените политически партии и с представителите на институциите, свързани със сектор "Сугурност", след което ще бъде насрочена конкретната дата.

„Не искам да бъде свидетел отново на непродуктивен и донякъде – поставящ рекорд КСНС по неефективност и нарушаване на елементарни принципи в държавата", каза Плевнелиев. Той каза, че всеки политически лидер ще носи отговорността за действията си публично пред цялата нация.

Заради острата позиция на държавния глава към политиците след заседанието на КСНС вчера, в социалните мрежи започнаха призиви за аплодиране на Плевенлиев по време на протестите.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.