Плевнелиев доказа, че е популист и в Новогодишната си реч

Росен Плевнелиев доказа, че е популист и в Новогодишната си реч, защото едно прави, а друго говори, отбелязва в коментара си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Новогодишната реч на президента Плевнелиев беше напълно безсмислена и излишна – поредната загуба на време и нерви за българския зрител.

Президентът ни призова да се обединим, но не с реални примери и общи идеи, а с празни фрази и клишета – за обединение и консенсус.

Плевнелиев громи популистите в политиката, но самият той е пример за популист,

защото говори за обединение, а с поведението си през цялата година направи тъкмо обратното и раздели българската нация.

Ето още един сериозен пример за популизма на Плевнелиев – в последните секунди на 2013 г. той се сети, че големият проблем пред българския народ е липсата на работа и нормални доходи.

Какво направи Плевнелиев за това, след като беше част от правителството на Борисов, а след това и сам създаде свое правителство? Отговорът е – нищо.

Тези две правителства за 4 години не вдигнаха нито с лев доходите на българските граждани, в това число – на пенсионерите и майките.

През февруари миналата година Росен Плевнелиев реагира неадекватно и не разчете посланията на протестиращия българин.

Вместо да помогне за свалянето на цената на тока, президентът тръгна да брани т.нар. "зелени" олигарси в енергетиката.

Г-н Плевнелиев си позволи да открадне директно основното послание от кампанията на „България без цензура“ – за управление с грижа за хората. Г-н президент, кого визирате като популист и месия в политиката? Ако това е нашата нова политическа формация – защо тогава крадете нейните политически послания?

Българският президент е пример за популизъм в политиката, защото едно прави, а обратното – говори.

Зад гърба на нацията Плевнелиев крои задкулисни политически маньоври и проекти, а когато изпълзи на светло, говори за прозрачност и ясни правила в политиката.

Новогодишната реч беше пример за невъзможността на Плевнелиев да действа в полза на българския народ, а не на корпоративните си интереси.

Barekov.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.