Пламен Димитров: Вдигането на стажа за пенсия не е реформа

КНСБ ще прави работнически парламент

Реформата в пенсионната система не трябва да цели вдигането на стаж и възраст, а повишаването на пенсиите и тяхната адекватност спрямо дохода, на който се осигуряваме, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на Нова тв. Той изтъкна, че трябва да се даде възможност на това поколение да излезе в пенсия, като допълни, че преди Коледа трябва да бъде дарена глътка въздух за всички хора да знаят, че от 1 януари 2015 година остава същата възраст за пенсиониране за всички категории- и за металурзи, и за миньори, и за масовата трета категория.

„Или работиш по правилата, или изчезваш. Трябва всички да сме равни пред закона и да си плащаме”, заяви Димитров в подкрепа на криминализирането на неплащането на осигуровки.

„Държавата плаща 12% на всеки един от нас, без да пита върху какво се осигуряваме. 2,7 млрд. от данъци отиват в системата на осигуряването. Държавата ги дава, без да пита дали аз или работодателят сме си платили вноската. Предлагаме всеки да плати целия размер на вноската, а държавата да му върне парите. Това ще дисциплинира и стимулира хората”, изтъкна лидерът на КНСБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.