Плакет от президента за 40-годишнината на Факултета по журналистика

Държавният глава Росен Плевнелиев удостои с плакет на президента Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.

Отличието „Св. Св. Кирил и Методий“ се връчва по повод 40-годишнината от създаването на ФЖМК за забележителния принос в образованието на поколения журналисти, издатели и специалисти по връзки с обществеността, както и за изграждането на съвременния облик на българското висше училище. Плакетът бе връчен от името на държавния глава на декана на факултета доц. Теодора Петрова по време на академичното тържество в аулата на университета.

В поздравителния си адрес до ФЖМК президентът Росен Плевнелиев пожела на бъдещите журналисти и специалисти по връзки с обществеността да проявяват пристрастност единствено към проблемите на обществото, но не и в угода на силните на деня.

„Искрено вярвам, че единствената сила, която ще вдъхновява перото ви, е свободата – свободата да се изразявате, да търсите истината, да защитавате принципите на независимата журналистика. А благодарение на знанията, които получавате във Факултета по журналистика и масова комуникация, ще знаете и как по най-достойния начин да носите отговорността на професията. Защото само образованият ум може да бъде свободен“, заявява президентът в поздравителния адрес до бъдещите журналисти и специалисти по връзки с обществеността.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.