Писанчев: Разкрихме данъчни измами, надвишаващи годишния бюджет на ДАНС

При над 50 претърсвания и изземвания на територията на цялата страна от общо 50 екипа на ДАНС и специализираната прокуратура за разкрити данъчни измами за повече от 30 милиона лева. Това бе съобщено на съвместна пресконференция на ръководството на ДАНС и Специализираната прокуратура. Мащабната операция на екипи на двете специализирани институции, проведена на територията на цялата страна е била по три досъдебни производства за данъчни престъпления. Делата имат връзка помежду си. В ареста остават 11 от общо 27 лица, които са били първоначално задържани.

Вредите, нанесени на държавната хазна от измамите, надвишат годишния бюджет на ДАНС за 2014, каза Владимир Писанчев, председател на Държавна агенция „Национална сигурност”. Ще наблюдаваме участието на държавни и общински служители, без които тези хора не са могат да правят това, което са правили досега, каза още той.

„Няма никаква връзка между обиските в Общинска банка и общината вчера. Не са свързани с данъчните престъпления”, каза Даниела Попова, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура. Няма задържани общински съветници.

Официалната дейност на една от фирмите, които са се занимавали с данъчни измами, е търговия на захар и сухо мляко. Друга се е занимавала с петролна дейност, но няма нищо общо с „Петрол” АД. От задържаните по случая общо 27 лица, остават задържани в момента 11 лица.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев обясни, че са били намерени тонове документи, предстои да се разясняват още неща по случая.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.