Пианистите Хасан и Ибрахим остават лауреати на конкурса “Американ протеже”

Талантливите млади български пианисти, близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови не са дисквалифицирани от конкурса “Американ протеже”, провел се в “Карнеги хол” в Ню Йорк. Това съобщи bTv, като се позова на официален отговор на организаторите на конкурса. Според цитираната информация, след появилото се в мрежата видео на близнаците е било изпратено предупредително писмо до техния баща Дениз Игнатов. И тъй като клипът от изпълнението в “Карнеги хол” е бил свален от сайта за видеообмен, организаторите са решили да не дисквалифицират младите таланти Хасан и Ибрахим.

Не се уточнява кой точно е качил видеото с участието на Хасан и Ибрахим в интернет, предполагат само, че това може да е техният баща Дениз Игнатов или някой техен близък. Въпреки разразилия се скандал американците заявяват, че подкрепят талантливите пианисти от България.

Самият Дениз Игнатов успя в рамките на един сутрешен блок да гостува както в БНТ, така и в bTv. И на двете места той отрече да е снимал видео или да е правил снимки по време на изпълнението им на конкурса в Карнеги хол.

Един трезвомислещ родител никога не би тръгнал срещу децата си при положение, че знае какви са правилата на конкурса. В залата си има камери и хора, които се занимават само с това, абсурд е някой да снима. Друг е въпросът дали е имало качен видеоклип, заяви в предаването “Тази сутрин” на bTV Дениз Игнатов.

Според българката Дора Пенева-Вилчек (която се е ангажирала да бъде безплатен мениджър на близнаците за една година), бащата на близнаците е единственият човек, който е филмирал в Карнеги хол. По думите й е имало свидетели, които са го видели да снима и за да не се изложат, са го покривали.

Цялата работа се върти около парите, доколкото разбирам, каза още Дениз Игнатов. – Министерският съвет отпусна 20 000 долара, за да могат да участват близнаците в конкурса. Аз съм готов да дам отчет на човека, от когото сме ги взели – това е Бойко Борисов, заяви бащата на младите пианисти.

Игнатов коментира и конфликта си с Дора Пенева-Вилчек. Той отрече да е получавал пари от нея.

“Говорила е с нас часове по скайп, но не си е показвала физиономията никога”, каза Игнатов. Според него Пенева е обещавала да организира участия на Хасан и Ибрахим в концерти в Европа и по света, но дори не отишла на участията на децата в Русия и Америка, “направи се на болна”.

“Ние й позволихме повече да вникне в семейството, използвахме обща електронна поща, знаеше всичко за участието на децата. Накрая разбрахме, че й дължим 15 000 евро, не сме сключили никакъв договор за нищо, не сме я канили да става мениджър на децата. Една стотинка не сме получавали на ръка. Ако тя има такъв документ, нека го покаже”, призова още бащата на близнаците.

Дора Пенева-Вилчек уточни във включване по телефона, че е направила писмено предложение да бъде безплатен мениджър на децата за една година и от февруари работи за тях. По думите й без нея децата въобще е нямало да стигнат до участие в Ню Йорк.

За да могат децата да участват в конкурса “Американ протеже” се е наложило тя да заплати такси в размер на 2500 долара.

Дениз Игнатов обаче каза, че не са се разбирали с нея да й връщат тези пари.

“Нямаме договор. Не сме се разбрали да й връщаме пари. Тя иска като доброволен мениджър да ни помага, нямаме договорка като даде пари да й ги връщаме.

Дора Пенева отвърна, че през февруари е изпратила писмо на Игнатови, че няма възможност да бъде в позицията на спонсор, но ще ги кредитира по най-бързия начин, а ще й върнат парите, когато намерят спонсор.

“Като чухте, че Борисов даде 20 000 долара за децата се залепихте за тях. Парите на министър-председателя не са изразходвани. Готов съм всяка минута да дам отчет на министър-председателя”, отвърна Дениз Игнатов.

Той твърди, че са били готови да й върнат парите, но “тя не се показва и се крие постоянно” и той не може да връща пари на хора, които не познава.

“В същото време обаче давате нотариално заверено пълномощно на жена, която не познавате да урежда живота на цялото ви семейство”, контрира Дора Пенева и заяви, че децата не могат да отидат никъде в чужбина, защото слабо говорят дори български език.

Дениз Игнатов поясни, че са й дали пълномощно, защото тя е искала да проучва училищата и да стане родител и настойник на близнаците.

Както се вижда, получи се хубава кавга. И освен това се оказа, че талантливите млади пианисти продължават да свирят по сватби, защото така е преценил баща им.

“Най-добрите ни музиканти са узрели по сватбарските сцени, това е натрупване на опит, въпросът е детето да трупа опит отвсякъде”, заяви Дениз Игнатов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.