Структури на ББЦ осъждат действията на депутатите от Лидер и ЗНС

По всичко личи, че парламентарната група на коалицията Български демократичен център (БДЦ) се разпада след като преди ден председателят на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков обяви, че оттегля подкрепата си от парламентарната група. Която на свой ред днес заяви, че Бареков не говори от името на парламентарната група и съобщи, че е избрала за свой говорител Любен Дилов-син. На свой ред Бареков нарече това съобщение “пасквил” и съобщи на сайта си, че в централата на “България без цензура” се получават десетки декларации за подкрепа на Николай Бареков и решението му да се разграничи от депутатите от ПГ на БДЦ, които гласуваха за Закона за МВР и за пенсионната реформа.

Ето и цялото съобщение, публикувано на сайта barecov.com.

По повод разпространен пасквил от самозван имейл адрес, в което се твърди, че Любен Дилов-син става говорител на групата на БДЦ, а реформите в МВР и пенсионната политика “плаха стъпка в правилната посока”, председателят на ПП “България без цензура” и евродепутат заяви, че ББЦ не стои зад тази информация. “Ако депутатите, избрани с гласовете на “България без цензура”, подкрепят закона за МВР, те трябва да излязат и да го заявят публично. Всеки, който даде гласа си за закона на Цветанов става част от управляващото мнозинство без някой да го е поканил официално. Така ще се нареди да получава трохите от трапезата на четворната коалиция, по подобие на пета колона, на която да се разчита за приемане на най-антинародните, непопулярни и непрестижни закони в това Народно събрание”.

Коалицията “България без цензура” беше предизборна и вече не съществува след формирането на парламентарната група. Бареков добави, че ще оттегли своето присъствие като председател на председателския съвет, в който ББЦ има право на вето за всяко едно решение, което влиза в противоречие с идеологията на партията. Към момента Българския демократичен център е само наименованието на парламентарната група, която се състои от представители на 3 партии и един независим народен представител. Тя не разполага с друга легитимност освен тази, че промени името си.

В същото време десетки декларации за подкрепа на Николай Бареков и решението му да се разграничи от депутатите от ПГ Българския демократичен център, които гласуваха за Закона за МВР и за пенсионната реформа, се получават в централата на “България без цензура”. Младежката организация на партията отправя следния призив към народните представители, избрани с листите на ББЦ: “Кенов, Светли, Жоро, Борка, Марти и Христо, в момента вие сте най-мощното оръжие, което каузата притежава. Вашите муниции са малко на брой, но унищожителни. И не заради шума, който се вдига при изстрел, а заради целите, по-които гърмите. Не стреляйте на халос, прицелвайте се точно и не обръщайте оръдието. То самото е живо и действа само срещу когото трябва. Зад него са силните с духа си, а пред него слабите с парите си. Дължим го на себе си”.

Областното ръководство на Пловдив осъжда остро действията на депутатите от ЛИДЕР и ЗНС, като посочва, че по този начин е подменен вота на избирателите от региона. От ББЦ Благоевград заявяват безусловната си подкрепа към Николай Бареков и добавят, че потайната коалиция между управляващите от ГЕРБ и ДПС вече е очевадна. “Нашите избиратели не са гласували “за” конфискация на парите на хората от пенсионните фондове”, казват хората на Бареков от Благоевград. От Бургас ръководството и членовете на ББЦ декларират, че са гласували за своите депутати, за да бъдат опозиция на ГЕРБ и ДПС и изразяват готовност да подкрепят Николай Бареков в действията му срещу бъдещи действия на депутатите, които предават волята на избирателите. В емоционално писмо ББЦ Сливен добавя: „В моменти като този е изключително важно да останем единни и да продължим да отстояваме принципите и идеологията, за които ни дадоха подкрепата си близо половин милион Българи”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.