ПФ ще продължи да подкрепя правителството

„Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) взе решение да продължи подкрепата на програмата за стабилно управление, изпълнявана от правителството като през следващите три месеца ще упражняваме строг контрол върху изпълнението на поетите ангажименти по нерешените проблеми, свързани с битовата престъпност, както и недопускане повишаване на цената на електроенергията и прекратяване на злоупотребите в бранша”. Това съобщи на брифинг в парламента съпредседателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той допълни, че ПФ определя като незадоволителни две от седемте условия, които поставиха като условие за запазване на подкрепата към правителството – противодействието на битовата престъпност и цената на тока.

Според нашите разчети няма никаква належаща нужда се повишава цената на тока, коментира на свой ред Красимир Каракачанов. По думите му, ПГ на ПФ е готова със свой законопроект за промени в Закона за енергетиката, а в сряда ще се проведе среща в Министерски съвет по тази тема.

Каракачанов каза още, че за 30 дни са представители на ПФ провели толкова дълги разговори с министри и лидери на ГЕРБ, колкото не са имали за предишните 6 месеца. „Факт е, че първите шест месеца от управлението на това правителство комуникацията не беше добра”, коментира Каракачанов.

Валери Симеонов отрече поставянето на седемте условия да е било замислено като своебразен пи-ар на ПФ и дори призова да не се търси под вола теле.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.