ПФ изключи Полина Карастоянова от всички комисии заради лобизъм

Патриотичният фронт изключи Полина Карастоянова единодушно от всички комисии, в които тя участва като депутат. Причината са лобистките промени, които тя внася периодично в парламента. ВМРО, които при предишна нейна проява я защитиха, този път се солидаризираха с колегите си. Припомняме, че Карастоянова се раздели с поста си на зам.-председател на групата, след като през декември подкрепи поправки за завишения акциз за селските казани за ракия над 550 литра и изискването ракията да се вари само от юли до януари.
Според Валери Симеонов последната лобистка поправка този път, лансирана от Карастоянова, позволявала само две фирми да „узурпират” авторските права. Засега Полина Карастоянова остава в ПГ на ПФ. Нямало единодушие за това да бъде изключена от групата. Според Симеонов тя не притежавала качества да бъде депутат на патриотите.

Председател на Комисията по култура става Славчо Атанасов. Димитър Байрактаров пък влиза на нейно място в икономическата комисия. Петър Петров пък ще я замести в Парламентарната асамблея за Черноморско сътрудничество. Карастоянова не е присъствала снощи на заседанието на групата.

Иначе НФСБ ще се допита до структурите си дали на президентските избори партията да се съюзи с Волен Сидеров. Той не скри обаче личната си неприязън към лидера на Атака. Можел обаче да потисне личните си отношения. Доказателството, според него:„Самият факт, че съм в една стая с Поли Карастоянова всеки ден и не съм я захапал за врата”.

Новият председател на комисията по култура Славчо Атанасов коментира, че вече си е поставил лични каузи. Според него един пловдивски кмет винаги е свързан с културата и затова е подходящ да поеме ръководството на тази комисия в парламента. Приоритет му е да внесе закон за намаляване на ДДС за книгите и учебниците. Ние сме единствената държава в ЕС, която е с най-високо ДДС върху книгата, подчерта депутатът. В Русия няма ДДС, така е и във Великобритания и Полша. Във всички други държави от общността е между 3-5%. Тази му битка била още в края на мандата му като кмет на Пловдив.

1 Comment

  1. ша ми посяга тя на най-милото, изключване, ша ми забранява ракията, тя

Leave a Reply

Your email address will not be published.