29-и ден продължават протестите в БНР

Журналистите от програма „Хоризонт” на БНР продължават да протестират вече 29-и ден. Те настояват директорът Радослав Янкулов да подаде веднага оставка. „За 2 години Янкулов създаде тежки проблеми, ако наистина обича радиото, както твърди, нека подаде оставка и да го остави да се възстанови”, каза журналистът Силвия Великова.

Според Петър Волгин, това ръководство на радиото упражнява политически натиск върху журналистите и под този натиск спира предавания.  „През последната една година в радиото се върнахме към нещо, което бяхме позабравили от 2011 година, а именно политическия натиск. От една година, от времето, когато на власт застъпи служебното правителство на Росен Плевнелиев, оглавявано от Георги Близнашки, в радиото започнаха да се случват странни неща. Започнаха да падат предавания”, обясни Волгин. “Ние се върнахме във времето, в което управляваше Иван Костов и беше настанал мор”, добави той и изрази надежда, че следващият генерален директор ще бъде малко по- мъжествен.

Великова каза, че не е усетила политически натиск. Тя смята, че по-скоро проблемът е, че ръководството не знае какво прави.

Журналистите от БНР са категорични, че проблемът е в това, че ръководещите радиото са некомпетентни, а намаляването на хонорарите е било само капката, която е преляла тяхното търпение.

„Ние не знаем как се харчат 42 млн. лв., защото на нас никой не ни дава това обяснение. Разбираме обаче, че 2 млн. са голям проблем за г-н Янкулов и той решава да ги съкрати, като отнеме допълнителното възнаграждение на хората, които произвеждат продукт”, посочи Великова.

Мария Стоянова от СЕМ също смята, че Янкулов трябва да подаде оставка. Тя уточни, че това е нейното мнение и то не се споделя от всички членове на СЕМ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.