Петър Чобанов и Йордан Цонев са за сливане на НАП и агенция “Митници”

Министърът на финансите Петър Чобанов и председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев се обявиха за структурни промени във финансовото ведомство, предвиждащи сливането на Националната агенция по приходите (НАП) и агенция “Митници”.

Мисля, че идеята за обединяване на НАП и на Агенцията “Митници” има много голям смисъл с оглед на подобряването координацията между двете институции, коментира пред журналисти министърът на финансите Петър Чобанов предложението, дошло днес от страна на ДПС. Според Чобанов тази идея трябва да се осъществи на етапи – първо да се засили координацията между ръководствата, да се създаде междинен орган и след това да се премине към сливане на двете структури.

Последните години показват проблеми при събирането на данъците от Агенцията “Митници”, затова по-добре е всичко да е в една структура, защити предложението и председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев. Той добави, че така ще има обмен на кадри, универсално обучение, обмен на информация между звената в реално време. Според Цонев, ако се започне още сега със законодателните промени, те биха били готови до есента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.