Перник се възстановява от неделния порой

Перник се възстановява след снощния пороен дъжд, който валя повече от 2 часа и наводни града. В някои участъци нивото на водата е било над 1,6 метра, десетки автомобили са били закъсали или блокирани от водната стихия. Перничани са подали над 1000 сигнала за наводнени мазета, гаражи, магазини в ниските части на града.

Няма жертви и пострадали при валежите в Пернишко. В момента обстановката се нормализира, съобщи за Агенция „Фокус” областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя уточни, че по време на пороя и непосредствено след него само на телефона за спешни случаи са подадени над 800 сигнала, а обажданията до дежурните във ВиК са били над 1000. Соколова изтъкна, че още по време на проливния дъжд и бил свикан кризисният щаб с участието на кмета, заместник-кмета на града, директорите на пожарната и ВиК, за да бъдат взети и предприети най-добрите мерки и действия. Временно е било ограничено движението по скоростния път към Радомир и Кюстендил в района на автогарата.

„В две села на Брезнишко – Слаковци и Велковци снощи нямаше ток. В околните села също имаше проблеми тока да се изключва и включва в продължение на цялата вечер”, съобщи Ирена Соколова. По думите й, екипите на ЧЕЗ продължават да работят за нормализиране на електрозахранването във всички селища от областта.

(Снимка: zapernik.com)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.