Перник се побратимява с Джанин в Палестина

Кметът на Перник Росица Янакиева и градоначалникът на Джанин в Палестина подписаха в миньорския град меморандум за сътрудничество и приятелство.

Днес подписваме документ за побратимяване с община Перник, заяви кметът на Джанин Уалид Абу Муейс. По думите му, това означава, че ще бъде разширена сферата на взаимното опознаване между двата народа. Уалид Абу Муейс изрази убеденост, че скоро ще има практическо приложение на документа.  

След подписването на меморандума, посланикът на Палестина у нас заяви:” Искам специално да благодаря на г-жа Росица Янакиева за сърдечния прием както на нашата делегация, така и на групата от Палестина. Вече две години ние полагаме съвместни усилия, за да може меморандумът да стане факт. С подписването на този документ се надяваме взаимоотношенията помежду ни да преминат на друга по-висока фаза на развитие.” 

Росица Янакиева поздрави гостите и отчете, че този меморандум е израз на взаимното желание на двете страни да си сътрудничат в области като култура, образование, икономика.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.