Пеевски щял да е втори в евролистата на ДПС, прогнозира Дикме

Най-богат сред депутатите е Делян Пеевски

Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за европейски парламент. Това прогнозира бившият министър на земеделието и бивш член на ДПС Мехмед Дикме в предаването „12+3“ по „Хоризонт“. Според него кандидатурата е спусната сред местните организации от централата, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата Пеевски, както предположиха някои политолози и анализатори.

„По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща. Това са реалностите”, коментира Мехмед Дикме. Според него, ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си. Въпреки това бившият министър очаква масова подкрепа за кандидатурата на сегашния депутат, който дори не е член на ДПС.

Дори Пеевски да бъде водач на евролистата, турците пак ще гласуват за ДПС по една единствена причина – защото нито една друга политическа партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП, нито една партия не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име, изтъкна Мехмед Дикме пред БНР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.