Павлова, Борисов и Московски откриха 13 км път край Монтана

Премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски и кметът на Монтана Златко Живков откриха 13-километрова пътна отсечка, финансирана с 48,5 млн. лева от фондовете на ЕС. Новият двулентов обходен път ще освободи центъра на Монтана от трафика на тежките камиони и автомобилите, пътуващи от София към Дунав мост-2 и в обратната посока към столицата.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова съобщи по време на церемонията, че скоро ще бъде готов обходният път на Берковица и ще завърши ремонтът на пътя през прохода Петрохан. “През следващите години община Монтана ще може да получи 20 милиона лева за проекти по оперативната програма “Региони в растеж”, а община Лом – 18 милиона лева”, информира Павлова.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството Градоначалникът използва присъствието на Борисов и министрите, за да поиска помощ за довършването на големия православен храм “Свети Дух”, който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града.

Премиерът Борисов пое ангажимент да помогне на община Монтана за довършването на православния храм “Свети Дух” и за ремонт на двата булеварда. Той посочи, че през последните години община Монтана се е управлявала добре и похвали ръководството й за спечелените европроекти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.