Павел Димитров потвърди за партийните назначения при ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ и основател на БАСТА Павел Димитров потвърди пред ТВ 7, че при управлението на ГЕРБ са раздавали постове по партийна принадлежност. Той отбеляза, че именно такъв е бил маниерът на Цветан Цветанов и по този начин се е кадрувало не само в професионалните среди, но и в партията.

Димитров каза още, че е оставил съзнателно в бившия си ведомствен апартамент от парламента папката с документи, която бе намерена от депутата от “Атака” Гален Монев и предадена във временната парламентарна комисия за назначенията при управлението на ГЕРБ. Именно председателят на тази комисия Таско Ерменков огласи във вторник информация от документите в тази папка.

Днес Ерменков бе в студиото на ТВ 7, където заяви, че в папките, които е получил от депутата от “Атака” Гален Монев, има “покъртителни неща”.  Сред документите има писмо от организационния секретар на ГЕРБ до областните структури да му изпратят подходящи хора и поименно изброени 300-400 позиции. Скандалното е, че сред професионалните характеристики са посочени: член на ГЕРБ, учредител на ГЕРБ, лоялен и коректен човек – симпатизант на ГЕРБ.

“Най-покъртителното беше “кандидатът участва активно в партийния живот на районната организация и безплатно осигурява анимации по време на наши инициативи”, обяви Ерменков и добави, че не е проблем, че се подменят хора на различни постове, а че се назначават нови не защото са по-добри, а защото членуват в ГЕРБ.

Проверяваме какво се е случило с тези предложения, но няма да оповестяваме имена, за да не злоупотребяваме със съдбата на хората, обясни Ерменков. Той обаче подчерта, че на база тези проверки комисията ще се опита да излезе с предложения, които да направят подобно кадруване невъзможно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.