Паунов: Ако трябва, ще извадим със сила Бат`Сали от парламента

Ако трябва ще извадим със сила Бат Сали от парламента, но едва ли ще се стигне до там, тъй като има достатъчно законови начини за това. Това коментира пред bTV кметът на Кюстендил Петър Паунов. Както е известно, той изцяло подкрепя протестите на съгражданите си срещу избирането на Александър Методиев за депутат, тъй като в 10-ти МИР за водача на листата на ДПС са гласували по-малко от 900 от общо над 65 000 гласували.

Сондажите показват, че Бат’ Сали, е еднакво нехаресвано от българи, турци и роми, посочи Паунов.

Той бе категоричен, че кюстендилци ще продължат с протести и блокади и ще искат промяна в закона и мажоритарни избори. Вчера протестиращите изразиха недоволството си пред централата на ДПС и около парламента, след като шестваха из столицата.

Самият Александър Методиев вчера положи клетва като народен представител в 43-тото Народно събрание. Депутатът от ДПС бе категоричен, че няма да сдаде поста в парламента.

“Не съм готов да се откажа от депутатското си място, защото Кюстендил и Дупница не са цяла България”, каза Александър Методиев пред журналисти. “Протестът е лично срещу Александър Методиев, а не към закона, защото циганинът Александър Методиев спря кранчето за купуване на цигански гласове от всички политически партии. Това е проблемът”, коментира Методиев.

“Тези протести срещу личността на Александър Методиев са платени”, обясни депутатът, а на въпрос кой плаща за тях, заяви, че това са „тези, които са дошли тук”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.