Патриотичният фронт заплашва да оттегли подкрепата си за правителството

Има вероятност Патриотичният фронт НФСБ-ВМРО да оттегли подкрепата си за правителството на Бойко Борисов заради назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на ПФ и НФСБ Валери Симеонов, който е категоричен, назначаването на човек от етническа партия на този пост било неприемливо. Симеонов допълни, че днес казусът ще бъде обсъден от ръководствата на НФСБ и ВМРО.

Новият зам-министър на отбраната Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС, който напусна Движението заедно с Касим Дал и Корман Исмаилов, които създадоха НПСД, а впоследствие се присъединиха към Реформатоския блок.

Ситуацията с назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната бе коментирана и в студиото на ТВ7, където гостуваха социологът Кольо Колев и математикът проф. Михаил Константинов. Според тях замисълът на това назначение е да се нанесе удар на ДПС и да се разбие митът, че това е единствената партия, чрез която българските турци могат да достигнат до високите държавни постове.

Това е опит за отклоняване на кадри от ДПС – политическа игра, която няма да бъде разбрана от хората по места, но пък се създава напрежение в коалицията, изтъкна Кольо Колев.

Според Колев и Константинов, с това си действие Реформаторите дърпат опашката на тигъра, но ще спрат, ако са им останали поне малко здрав разум и инстинкт за самосъхранение. Двамата анализатори отбелязаха, че коалицията ГЕРБ-РБ ще е трудна именно заради липсата на култура за съгласуване на интересите и туширане на напрежението.

По-късно днес зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева коментира в кулоарите на парламента, че позицията и мнението на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ за зам.-министър на отбраната ще бъдат разгледани и обсъдени на среща с коалиционните партньори.

От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална, изтъкна още Караянчева.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Само да припомним на господата “патриоти”,че има етнически турци които обичат родината си България,така както и българите,плащат си данъците и живеят с нас спазвайки законите добри или лоши.А като сте толкова големи защитници на родината защо нито един от Вас не е сигнализирал съответните служби за огромните цигански палати?Те са с размерите на прогимназии и не са строени за по 2-3 хиляди лева.Това са милиони,а собствениците никога не са проверявани от НАП за доказани доходи.Как се правят палати и едновременно с това да си на социални помощи?Ами разходете се и вижте защото тези дворци се виждат от далеко.

Leave a Reply

Your email address will not be published.