Патриотичен фронт със 7 условия, за да подкрепя правителството

В декларация, прочетена от трибуната в пленарната зала на Народното събрание, съпредседателят на ПГ на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО огласи 7 условия, които управляващите трябва да изпълнят до 1 юли, като в противен случай формацията ще оттегли подкрепата си за правителството.

Търпението и подкрепата на Патриотичния фронт към този момент са на изчерпване, каза Симеонов и изтъкна, че тази подкрепа не е безусловна. След което Симеонов остро разкритикува действията на органите на реда в село Гърмен.

За пореден път сме свидетели на безсилието на държавата”, заяви Симеонов. По думите му, признакът на Катуница и масовите антиромски протести отново заплашват крехката стабилност на нашата родина.

Симеонов припомни, че един от основните акценти в програмата на Коалиция “Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” е програмата за битовата престъпност, а нейното изпълнение е поставено като условие за подкрепа на настоящото правителство.

Съпредседателят на ПФ критикува и нежеланието на ГЕРБ да бъдат извършени промени в Избирателния кодекс.

“Вчера ГЕРБ заяви, че е против промените в Избирателния кодекс. Това предпоставя предстоящите избори, които ще бъдат манипулирани да не отразят реалните предпочитания на българския избирател. Изградените по времето на Пламен Орешарски защитни съоръжения паднаха от вятъра”, поясни Симеонов. Според него, тези и редица други неизпълнени ангажименти са в разрез с обявената от трибуната на Народното събрание точно преди 7 месеца програма на ПГ „Патриотичен фронт“, са причина да заявят, че подкрепата и търпението на „Патриотичен фронт“ към настоящият момент са на изчерпване.

А ето и седемте условия, записани в ултиматума на ПФ към управляващите:

1. Незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв.Кремиковци, с.Марчево, общ.Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване. Ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразност на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ в действие.

2. Предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната.

3. Разглеждане в комисии и гласуване в Пленарна зала на текстовете предложение от „Патриотичен фронт” в ЗИД на избирателния кодекс. В случай, че не бъде прието задължителното гласуване без референдум, „Патриотичен фронт” настоява за приемане на текста за активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове.

4. Започваме изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015г. на увредените участъци от тях.

5. Недопускане увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.

6. Завършване на необходимите законови нормативни промени за ограничаване незаконната сеч и износ на дървесина.

7. Решаване на институционалните проблеми свързани с българските общности зад граница. Приемане на промените предложени от „Патриотичен фронт“ в Закона за българите живеещи извън Република България.

Ако тези условия не бъдат изпълнени до 01 юли 2015г ще последва прекратяване на подкрепата на Патриотичен фронт за правителството, още веднъж изтъкна Валери Симеонов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.