Патриархът призова младите да не посягат на живота си

Патриарх Неофит призова всички млади хора да не посягат на живота си при каквито и да е обстоятелства. Нека да знаят, че има и други пътища, по които могат да се разрешават въпросите, а не по пътя на жестоката смърт. Това каза в Русе патриарх Неофит след срещата със служебния премиер Марин Райков.

Министър-председателят пристигна в Русенска митрополия, за да получи в първия си работен ден благословията на главата на Българската православна църква. След като получи благословията му, двамата проведоха разговор на четири очи в продължение на близо час. След срещата премиерът Райков сподели, че са обсъдили важни за страната ни въпроси, най-вече свързани със социалното напрежение и трагичните актове на самозапалване.

Патриарх Неофит призова "тези наши братя", които чувстват, че нямат сили да овладеят себе си, нека да усилят вътрешната борба, за да победят греха и отиването към недостойни дела, а когато решат, че могат да бъдат силни, нека да потърсят и Божията помощ, с която ще бъдат всякога способни да победят греха. Служебният премиер Марин Райков заяви, че част от българите днес преминават в един труден период в социално отношение и безспорно някои от тях се поддават на отчаянието, а някои за съжаление дори посегнаха на живота си по един демонстративен начин.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.