Патриарх Неофит занесе дарове на питомците на отец Иван

Патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан, за да отнесе подаръци на децата и възрастните, кои живеят там. Патриарх Неофит им предаде лично своето патриаршеско благословение, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод на Българската православна църква.
Негово Светейшество пожела на отец Иван и обитателите на дома “Здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение”.
Всички имаха възможостта да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки на Възкресение Христово. За Великдеските празнници Патриархът занесе в дома в Нови Хан козунаци и великденски яйца.
Патриарх Неофит разгледа сградите на дома, запозна се с условията, при които живеят обитателите му и се информира за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение.
Домакинът разказа на Негово Светейшество за новия проект по който работи – 52 къщи в с. Якимово, Монтанско, които отец Иван е закупил и ремонтирал, и в които е настанил бездомни, в това число майки с деца.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.