Патриарх Неофит: Да започнем 2015-а с надежда!

Приели Бога в своя живот, изпълнявайки Неговите заповеди и живеейки по Неговия закон, ние придобиваме дръзновение да започнем с надежда – и всяка нова година, и всяко ново начинание. Това каза в словото си патриарх Неофит на празничната Света Василиева литургия и на молебена за благоденствие на Новата 2015 година.
Празничните служби се отслужват в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.

“Изминалата година, белязана с разделение, противопоставяне и несигурност, не беше лека и спокойна. Мнозина бяха сполетени от скърби, несгоди и страдания. Но ние вярваме, че Господ е допуснал това, за да ни направи по-човечни, по-добри и по-отзивчиви към болките и скърбите на другите, за да можем по-добре да оценим скъпоценните дарове, с които Бог ни дарява и да се постараем да изправим своите пътища. Провидението ни е водело по пътя на живота с мъдрост и благост, макар и не винаги да сме осъзнавали това”, изтъкна патриархът и подчерта, че където е Бог, там има любов, мир, дълготърпение, милосърдие, там се проявяват най-добрите човешки качества.

Божията благодат и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква, и през настъпващата година, пожела партриарх Неофит на българския народ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.