Пътници спряха влак, защото техният закъснявал

Инцидент късно снощи се размина на косъм от жертви, съобщиха от БДЖ. Десетки пътници от влака, който пътува от София за Мездра с голямо закъснение, блокираха късно вчера жп линията на гара “Илиянци” и така принудиха експреса от София за Горна Оряховица да спре.

По информация на Нова теливизя целта на пътниците била да не допуснат техния влак да бъде изпреварен от експреса от София за Горна Оряховица.

С това хората са застрашили живота си, коментират от БДЖ, тъй като влакът влязъл в гарата със скорост от 60 км/ч, а машинистите успели да спрат машината само на 2 метра от хората:

„Машинистът на влака София-Горна Оряховица е предотвратил “безумна трагедия” на гара “Илиянци“, коментираха от пресцентъра на БДЖ.

Въпреки това, дори след като пристигнала полиция, протестиращите пътници отказали да напуснат релсите, съобщиха още властите. Това от своя страна довело до още по-голямо закъснение на железницата.

Хората, които се включили в „бойкота“ били около 50-60 души, твърдят очевидци.

Във връзка с инцидента Лияна Панделиева от пресцентъра на БДЖ допълни, че преградилите коловоза са застрашили не само своя живот, но и живота на пътувалите в експреса:

„Изскачат на пътя срещу експреса, който влиза в гарата, както е по норматив – с 60 километра в час, и започват да му махат с ръце, за да спре и машинистът просто бие спирачки и успява, за щастие, да спре“.

Панделиева изрази недоумение защо от полицията са изпратили само двама униформенида успокоява хората на релсите:

„Цялата железопътна инфраструктура на държавата е част от националната сигурност и при подобен сигнал да бъде изпратена патрулка като за пиянска свада между съседи, за мен, е смайващо“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.