Паси: Оттеглям кандидатурата си за кмет на София

Оттеглям кандидатурата си за кмет на София поради липса на консенсус в Реформаторския блок, съобщи пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси. По думите му, единството в Реформаторския блок е много по-важно от всичко останало. Освен това Паси смята, че при наличието на толкова подкрепян кмет като Йорданка Фандъкова, всички други кандидатури могат да имат тактически характер, но не могат стратегически да се целят в кметското място.

В средата на май “Движение България на гражданите” обяви Соломон Паси като една от възможните кандидатури на Реформаторския блок за кмет на София, но това срещна неодобрението на другата по-голяма партия в блока – Демократи за силна България.

По темата Гърция Соломон Паси заяви, че трябва да внимаваме да не повторим гръцката криза. На първо място, според него, не трябва да се вземат пари назаем. Парите, които българското правителство тегли, водят страната към гръцки сценарий в перспектива, смята Паси. Той допълни, че отлагането на повишаването на цената на тока също води до гръцки сценарий.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.