Първанов: Срещу мен и АБВ се води най-тежката компроматна война

Георги Първанов заяви, че срещу него и АБВ се води най-тежката компроматна война, но той и хората му ще играят честно и по правилата. В Ловеч, на среща със симпатизанти в петък вечерта, Първанов обясни, че отказва да влиза в полемики с БСП, по повод обвиненията, че излизането му от партията може да допринесе за връщането на ГЕРБ в управлението.
„Това е основно оръжие на нашия опонент. Аз през 2006 година съм бил обект на такава компроматна война и спечелих 75% на вота. По време на импийчмънта имаше още по-мощна кампания и досега смятам, че доверието към нас се е закрепило, но от нас няма да излезе нито един опит за компромат, това е гарантирано. БСП като управляваща партия изневери на много леви обещания“, каза още лидерът на АБВ.
АБВ отдавна се готви и за участие в парламентарни и местни избори, каза в отговор на журналистически въпрос Георги Първанов. – „Хоризонтът ни не е 25 май, хоризонтът ни е далеч напред във времето“, каза Първанов.
Що се отнася до българските партии, те трябва да се променят, ако искат да са на европейско ниво, каза Първанов и допълни,че им е необходима повече демократизация и отваряне – и гражданско и политическо – и това са част от темите, които АБВ ще поставя на обществен дебат.
Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.