Първанов: Синът ми е купил акции за 207 000 лв., а не хотел

Синът ми е купил акции за 207 000 лв., а не хотел. Вероятно около една трета е сумата, която сме дали ние с моята съпруга. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов в студиото на bTv, където бе поканен, за да внесе яснота как синът му Ивайло е купил хотел „Стримон спа” в Кюстендил.

Георги Първанов подчерта, че фирмата на синовете му има два пъти по-голяма печалба, отколкото хотела за последната година.

„Фирмата на моите синове има печалба, която е достатъчна, за да бъдат изплатени тези 207 хил. лв., които са взети като заем”, посочи Първанов. „Синът ми прави една рискова инвестиция”, допълни политикът.

„Те придобиват не само активите на хотела, но и пасивите, задълженията”, отбеляза Първанов и добави, че в случая става дума за много задължения и рискова инвестиция.

Преди седмица репортер на bTv в свое разследване разказа как 27-годишният син на президента Първанов си е купил СПА хотел в Кюстендил, който официално струва над 7 и половина милиона лева. Показан бе протокол от общото събрание на дружеството, което притежава хотела, от който става ясно, че 5-звездният спа комплекс е закупен от Ивайло Първанов и Мариана Добрева (дъщеря на бившия вътрешен министър от правителството на Виденов Николай Добрев и дългогодишна сътрудничка на Георги Първанов) на 5 юни тази година. Роденият през 1988 година Ивайло Първанов вече притежава 49% от акциите на спа комплекса, а сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев Мариана – малко над 50%.

Ивайло Първанов отговори писмено на bTv как е купил акциите на хотела, като заяви, че дружеството, което е придобил има големи дългове от над 3 милиона лева. Ивайло Първанов пише, че произходът на парите за хотела са: „собствени средства, дивиденти и заем от фирма „Айви СМ” ООД, където е съдружник”.

Според Георги Първанов кредитът, теглен от сина му Ивайло е в размер на 2,265 млн. лева.

„И синовете ми и аз самият съм проверяван от НАП в предишни години”, заяви председателят на АБВ. „Вие постоянно изтъквате възнагражденията на сина ми. Но аз имам над 30 години трудов стаж, а през последните 25 години съм на високо платена работа”, допълни Георги Първанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.