Първанов: НС на БСП няма правомощия да изключва

Националният съвет на БСП няма правомощия да изключва и да обявява самоизключване. Така лидерът на АБВ и бивш председател на БСП Георги Първанов коментира разпространената от пресцентъра на „Позитано” 20 новина, че той и други членове на АБВ са обявени за самоизключили се от социалистическата партия.
В изявление, разпространено от пресофиса на АБВ, Георги Първанов посочва, че не е изневерил на партията.
Не сме избягали от служебните си задължения, хванали сме се за много сериозна работа, заяви Първанов и добави, че АБВ има намерение да спечели сегашните и следващите избори. По думите му АБВ не е изневерило на очакванията на хората, а това са направили “онези на Позитано”. Според Първанов с акта на изключване е “гарантиран интересът на кръжеца и на тези, поставили чадър над тях”. Той добави, че държи на членството си в БСП заради обикновените социалисти, сред които е и общинската организация на БСП в Ковачевци, към която принадлежи.
Георги Първанов обвини “Позитано” в имитация на политика. Нямаме намерения да се занимаваме с тях, ще работим по националните политики, каза лидерът на АБВ и добави, че движението ще води последователна социална политика, но няма да остане в лявото пространство, а ще подаде ръка и към други партии в името на националния интерес.
Георги Първанов не е изключен от нашата партия, заяви Васил Станимиров от общинската организация на БСП в Ковачевци.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.