Първанов към млади азбукари: Разчупете протокола и шаблона!

„Очаквам от вас да разчупим протокола, шаблона. Има крещяща нужда от такъв компонент в политическия живот на България. Бих искал наистина да има повече свежест, чар и атрактивност в „АБВ-младежи”. Това заяви по време на учредяването на младежката организация на ПП АБВ председателят на партията Георги Първанов. По думите му, трябва да се мисли отвъд шаблона и това може да бъде сторено с помощта на младите хора в партиите.

Първанов коментира слабостите в образователната политика, както и демографската криза. Според него липсата на качествено образование например, е един от основните фактори, които задълбочават демографската криза в страната.

„Важно е да преодолеем големия проблем със смъртността, раждаемостта, но най-важното е качеството на човешкия потенциал. Не може малка България да има 100 хил. неграмотни и 900 хил. полуграмотни”, възмути се Първанов.

“При нас всичко е ясно, точно и систематизирано. Ако искаме да бъдем енергиен център на Балканите – това означава ядрена енергетика, газови потоци, развитие на топлоелектрическите централи“, заяви в заключение лидерът на АБВ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.