Първанов иронизира Станишев, че прави Задгранично бюро

Настоящият лидер на АБВ и бивш председател на БСП Георги Първанов открито иронизира наследника си на “Позитано” 20 Сергей Станишев заради решението му да напусне българския политически живот и да стане евродепутат. И направи много и все унищожителни забележки, коментари и сравнения по адрес на Станишев – от шаблонното за това кой пръв напуска потъващия кораб, през неразбираемата за по-младите хора аналогия със Септемврийското въстание от 1923 г. и създаването на Задгранично бюро за ръководство на БКП, та чак до употребата на термина “абдикация” и упрекът, че от Брюксел не могат да се правят избори в България.

„Не може да правиш избори от Брюксел в България, няма как”, заяви Първанов на пресконференция на АБВ. След което обясни, че се поставя на мястото на хилядите симпатизанти на левицата, когато ще видят, че корабът е напуснат от този, който се именува капитан, въпреки, че обикновено става обратното – капитанът напуска последен кораба.

Първанов коментира, че ставайки евродепутат Станишев фактически ще абдикира от голяма част от своите задължения по ръководството на партията и преди всичко от ръководството на предизборния процес.

Продължавайки по темата “Станишев” Георги Първанов се върна към Септемврийското въстание от 1923 г. “… в резултат на което тогавашната БКП е разгромена, нейното ръководство се изнася във Виена, там създава задгранично бюро и чрез това бюро се ръководи партията в продължение на няколко години”.

“Може би сега сме свидетели на една подобна историческа аналогия. Очаквам да видя съставът на задграничното бюро, знам поне още един човек, който ще бъде включен, но повече от двама там не са необходими”, иронизира Първанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.