Първанов: Има сведения, че държавни фирми са теглили парите си от КТБ

Налице са симптоми, че се работи адекватно при случващото в КТБ, но има и сведения за това, че процесът може да е предизвикан от отделни държавни структури с изтегляне на средствата от банката на Цветан Василев. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов при снощното си участие в предаването ДЕНЯТ ON AIR, цитиран от своя пресцентър. Първанов е на мнение, че няма паралел между случаите „Костинброд” и „КТБ”, но не изключва вероятността далеч, зад кулисите, да има общ сценарист и по двата сюжета. Целта, според лидера на АБВ, е да стане ясно, че има хора, които стоят над държавата и диктуват действията на отделните институции.

Политическата стабилизация минава през избори наесен – другото би било нелогично и мъчително за нацията, коментира още Георги Първанов. Според него в противен случай затъването ще продължи. Лидерът на АБВ е категоричен, че за излизане от кризата за България е необходимо да бъдат предприети непопулярни мерки и изрази готовност да участва в прилагането им така, както е работил като държавен глава. По думите му, за целта обаче е необходимо страната ни да се върне към добрата политическа и коалиционна култура.

„Няма начин. Никой сам не може да изведе България от кризата. Трябва голяма коалиция, но с ясно разписано коалиционно споразумение”, каза Първанов и добави, че добрите примери за целта могат да бъдат взети и от българската история.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.