Първанов: ГЕРБ ще се коалира с РБ, а с ДПС ще действа задкулисно

Лидерът на партия АБВ Георги Първанов прогнозира пред ТВ7, че в следващото Народно събрание вероятно ще има една четворна коалиция или поне така си представяли ситуацията кукловодите. Явни партии в нея ще са ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ), а ДПС и ББЦ ще са задкулисни играчи.

“Формална коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има. Не съм наивник. Познавам лидерите на двете партии. По-скоро ще става дума за задкулисно взаимодействие, което да запази или разшири позициите на ДПС, както става ясно от анонса за 10-те зам.-министри мюсюлмани”, добави Георги Първанов. Той изтъкна, че никога не се виждал с Делян Пеевски и не го познава, но си имали “отношение” – “всеки, който чете вестниците на Пеевски ще разбере – там съм основен герой и ме атакуват, защото не си мълча”.

Първанов изтъкна, че се опитва да разобличи това взаимодействие, което Пеевски е имал с “Позитано” 20 и което, според него, действа като топла връзка и със сегашното ръководство на БСП.

“Бих се радвал да имаме и над 20-30 депутата в следващото Народно събрание, но повече искам да имаме добро парламентарно присъствие и да сме незаобиколим фактор”, каза още лидерът на АБВ. Първанов е убеден, че АБВ ще влезе в следващото Народно събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.