Първанов: Дъбов е част от задкулисието

В Шумен всичко се върти около името на Димитър Дъбов и на това трябва да бъде сложен край, каза днес в Шумен лидерът на Движение АБВ Георги Първанов, съобщи сайтът Шум.бг.

На пресконференция той представи Андрей Андреев като председател на АБВ за Шумен. На брифинга присъстваха евродепутатът Ивайло Калфин, Румен Петков и общинският съветник от Коалиция за България в Шумен адв. Пламен Петков.

“Когато говорим за задкулисието вие най-добре в Шумен може да разберете, че това не са празни и измислени истории. Шумен е един град, който е показателен за това, че в управляващите партии се действа на принципа на отдаването на откуп, на създаването на своеобразно феодално имение около един човек или група хора, които разполагат с властта така, както намерят за добре единствено в личен интерес. Няма да спестя персонификацията – тук в Шумен всичко се върти около името на Димитър Дъбов. Независимо дали става дума за проекти, независимо дали става дума за назначения, това е името, което заедно с коалиционната партия, не крие доминиращата си роля в региона. Това са хората, които определят механизмите за формирането не само на политиките, но и на кадровите назначения. На това трябва да се сложи край. Това е един от ангажиментите на АБВ и така ще бъде в бъдеще”, каза Георги Първанов.

Относно Дъбов експрезидентът каза още, че близостта до властта, до икономическите лостове и ресурси променят хората. “Аз никога няма да избягам от своята отговорност – от това, че съм номинирал и съм дал рамо на Димитър Дъбов в онези години, когато бях председател на партията. Той го е забравил и сигурно няма да си го признае, но аз си го признавам”, каза още Първанов. Той заяви, че е готов да се обзаложи с Дъбов, че ако АБВ вземе 30 хиляди гласа, няма да се занимава с политика.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.