Първанов: АБВ ще заложи на нови за политиката хора

АБВ ще заложи на хора, които не са нови за бизнеса и духовността, но са нови за политиката. Това е правилният подход за България, да извадим на преден план доказалите се и постепенно да се разделим с тези, които са политически изхабени. Това заяви в ефира на Радио К2 президентът Георги Първанов (2002 – 2012). Според него в листата на гражданската инициатива ще попаднат личности, които имат ярко изявени качества, но по една или друга причина, все още не са попаднали в полезрението на политическите формации. „Няма да се водим от квоти, а от силата на личностите“, категоричен бе Първанов, според когото пропорционалното разпределение отдавна е доказало своята неефективност.

Хоризонтът на АБВ се простира далеч след предстоящите евроизбори, посочи още Георги Първанов. Според него качествените номинации на гражданската инициатива, които не се реализират на предстоящия евровот, ще имат пълната възможност да се включат в битката за отговорно управление на държавата.

В политическия образ на България ще има промяна, посочи още Първанов. По думите му резултатите от европейския вот ще покажат, че в страната има нова тройка водещи политически формации, сред които ще бъде и АБВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.