Първанов: АБВ дава шанс ДПС да спре да преяжда с власт

„АБВ е алтернатива на старите партии и една от ролите й е да спре преяждането със власт на ДПС. Това е реална възможност партията на Доган да остане назад”. Това коментира късно снощи лидерът на АБВ Георги Първанов пред журналисти във Враца, цитиран от своя пресцентър.
Първан отново заяви, че обявенатото становище на КСНС е бледо, неясно и чисто формално, що се отнася до българите в Украйна.
„Нашите сънародници имат нужда от нас, от нашата подкрепа и в отношенията с новото украинско правителство ние трябва недвусмислено да заявим своите претенции. Нещо повече, ние трябва наистина да преценим с какво можем да помогнем на място, от една страна, от друга страна – как можем да улесним реализацията на наши сънародници да придобият българско гражданство.” Той определи позицията на БСП по въпроса, предвид русофилските чувства на 80% от българите, като неразличаваща се от тази на президента Плевнелиев и неговия екип.
Първанов коментира и скандала с ЦИК. Според него налице са серия от гафове. Първо от президента Плевнелиев, който е закръглил по отношение на ДПС несправедливо бройката, ощетявайки партията, а после в парламента с изваждането на ГЕРБ от ръководството на ЦИК.
„След това двамата лидери Местан и Борисов се разбраха. Не съм против такива срещи, разговори трябва да има. Но не по този начин“, изтъкна Първанов и допълни, че именно това е задкулисието, срещу което се бори АБВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.