Първан Симеонов: Вотът ще стане част от предизборната кампания

Планираният от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски за политиката в сектор „енергетика” на практика ще стане част от предизборната кампания. Това прогнозира социологът от Галъп Първан Симеонов по БНР. Според него това е нормално, логично, очаквано кампанийно действие. По думите на Симеонов, вотът на недоверие по принцип играе такава роля – да осигури трибуна за опозицията, дори тогава, когато е ясно, че такъв вот не може да мине.
Първан Симеонов коментира, че предстоящите избори изглеждат така, сякаш всичките политически играчи са наясно, че по-интересното ще е след тях. „Приличат на някаква генерална репетиция, но генерална репетиция за какво точно – убеден съм, че и самите политически играчи не знаят”, каза Симеонов. Според него изборният резултат няма недвусмислено да посочи вратата на това правителство, още повече, че в сегашния моментизборният резултат изглежда така, сякаш всеки (ще) може да го обяви в своя полза. „Резултатът от изборите в известна степен вече е ясен. Там няма да има някакъв отчетлив изход, напротив – ще затънем в борба на интерпретации”, каза социологът.
Първан Симеонов допълни, че европейските избори няма да отговорят на основните политически въпроси и на въпроса за властта и дори ще поставят нови въпроси. В тази връзка Симеонов очаква да се разгори на нов глас темата за предсрочни парламентарни избори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.