Първан Симеонов: Кабинетът не прави дълбоки реформи

„Правителството прави ремонти в отделни сфери, а не прави дълбоки реформи. Струва ми се, че то ще опита да избегне решителните реформи, заради обстоятелството, че е съставено по един сложен и компромисен път, и сложната коалиционна формула, която го подкрепя, няма как да му даде комфорта за кой знае какъв замах“. Това заяви социологът Първан Симеонов в коментар пред радио “Фокус” на първите 100 дни на правителството. По думите му, кабинетът „Борисов 2“ работи за саниране на държавата, а не за радикални реформи и в този смисъл предприеманите досега действия са по-скоро козметично решение на проблемите в страната, отколкото спасително или реформаторско.

Първан Симеонов смята, че кабинетът постепенно е сменил лозунга „реформи“ с лозунга „стабилност“, но “публиката очаква и разбира това, уморена от близо 2 години политическа нестабилност”.

Кабинетът вероятно ще остане стабилен и заради фактора, че няма сериозна политическа или икономическа алтернатива, бонус е и броят на коалиционните партньори, които правят властта гъвкава, допълни още социологът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.