Партията на Георги Кадиев ще се казва “Нормална държава”

Изключеният от парламентарната група на БСП Георги Кадиев обяви, че работи за създаването на прогресивна и проевропейска партия, която ще се казва “Нормална държава”. В момента кандидатът на АБВ за кмет на София на последните избори събира подписите, нужни за регистрацията на формацията.

Самият Кадиев представи партията си на пресконференция, на която присъстваха и негови съмишленици, с които ще работи за реализацията на проекта си: актьорът Дейвид Славчев, общинският съветник в София Войслав Тодоров, кандидатът за общински съветник от коалиция “Сердика” през 2015 г. Димитър Самодумов, Анелия Иванова, която доскоро е работила в Европейския парламент, и юристът Върбан Върбанов.

Георги Кадиев не пожела да определи партията като лява, дясна или центристка, защото имал друго виждане за разделението в България. По думите му, най-голямото разделение в българското общество не е на ляво и дясно, защото “първото нещо, което ни разделя, е корумпираните срещу некорумпираните, отвратителните срещу отвратените”. В тази връзка Кадиев се зарече, че в “Нормална държава” няма да влезе никой, който има нещо общо с феодалните и олигархични модели, а първата основна задача на партията ще е борбата с корупцията.

Според Кадиев в България няма нито една завършена пълна реформа, затова “пътят е да се започне всичко от начало”. Депутатът е убеден, че у нас предстоят поредни предсрочни парламентарни избори и затова си е поставил за цел партията му да бъде регистрирана през месец май, за да е готова за участие в изборите.

“На тези, които се включат, мога да предложа една партия, която ще застане зад тях когато отказват да се корумпират”, декларира още Георги Кадиев.

Часове по-късно, по време на редовната пресконферензция на “Позитано” 20 лидерът на БСП Михаил Миков коментира и проекта на Георги Кадиев. Миков заяви, че няма големи очаквания, даже никакви.

“Времето е показало, че политическите проекти нямат дълговечност, те са като генно модифицираните растения – не дават плод във времето, карат по една реколта. От медийна гледна точка това е интересно като генно модифицирания грах или боб”, каза още Миков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.