Партията на Фараж победи консерваторите на Камерън в Южна Англия

Евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство спечели второ депутатско място в долната камара на британския парламент. Партията на Найджъл Фараж победи консерваторите на премиера Дейвид Камерън на провелите се вчера междинни избори в Рочестър и Струд, Южна Англия, информира btvnews.

За кандидата на националистите Марк Реклес са гласували повече от 42 % от избирателите. Втори се нарежда кандидатът на консерваторите, а трети – на лейбъристите.

Избирателната активност е малко над 50 процента. Междинните избори в Рочестър бяха предизвикани, след като Марк Реклес, който беше част от групата на консерваторите в парламента, я напусна през септември и се присъедини към хората на Фараж.

Загубата е тежък удар за премиера Камерън, който преди вота призова консерваторите да мобилизират всичките си сили, за да спечелят. Той лично посети Рочестър пет пъти преди вчерашния вот.

Очаква се победата на евроскептиците да разтревожи бизнеса, инвеститорите и европейските партньори, които се притесняват, че Великобритания върви към напускане на ЕС. Партията за независимост на Обединеното кралство е за незабавно прекратяване на членството в ЕС и за рязко ограничаване на имиграцията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.