Партия “Зелените” призовава за нови предсрочни избори

“Надяваме се, че всички будни граждани вече осъзнават това и окончателно са погребали илюзиите си, свързани с настоящото управление. Призоваваме за оставка на кабинета „Борисов 2“, разпускане на 43-тото Народно събрание и нови предсрочни парламентарни избори. И за оформянето на ново, безкомпромисно мнозинство срещу престъпното статукво”.

Това се изтъква в позиция на ПП “Зелените”, разпространена след оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов и последвалата демонстрация в негова подкрепа, която започна пред парламента и премина в блокада на “Орлов мост”.

“Зелените активно подкрепяме протестите по повод неслучилата се реформа. Винаги сме участвали и ще участваме в организацията и провеждането на други такива протести и акции. В сряда за всички граждани на България стана ясно, че от 43-тото Народно събрание и от този коалиционен кабинет не могат да се очакват съдебни или каквито и да било истински реформи, пише в съобщението на пресцентъра на партията. По думите на авторите на декларацията, на 9 декември “окончателно бяха опровергани надеждите, че нещо положително може да се случи у нас посредством “исторически компромиси” и в коалиция с мутри и агенти на ДС. Коалиция, притисната от самото начало в мъртвата прегръдка на уж опозиционното ДПС”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.