Партия събра над 300 000 подписа за референдум срещу партийните субсидии

Дамско двувластие на върха в анкетата "Политик на годината"

За два месеца и половина 120 екипа на ПП „Република” са събрали в повече от 36 града малко над 300 000 подписа в подкрепа на искане за свикването на референдум дали да отпаднат или да останат държавните субсидии за политическите партии.
Така както имаме 300 000 събрани подписа, така и има още толкова хора, които са минали покрай нашите сътрудници и са казали – искам да ви подкрепя, но не смея да се подпиша, заявява в интервю за БГНЕС организационният секретар на ПП “Република БГ” Владимир Георгиев. Той изтъква, че хората се страхуват да дават личните си данни заради неспособността на държавата да прекрати злоупотребата с лични данни, която продължава в различни аспекти. Според Георгиев не може да се пренебрегне и последната медийна истерия, във връзка с кражбата на ЕГН от страна на политическите сили, които ще участват в евроизборите. По думите на Владимир Георгиев, тази кражба реално не е навредила на нито една от тези политически сили, а на тези, които реално на терен събират подписи сред гражданите.
Владимир Георгиев коментира, че каузата за премахване на субсидиите е важна, защото атакува един от стълбовете, които крепят статуквото в държавата. Според него е цинизъм в най-бедната страна в Европа да се харчат стотици милиони за партийна дейност, при положение, че няма пари за пенсии, за онкоболните и т.н.
Дори и да не успеят да съберат 500 000 подписа Република БГ ще внесат предложението за провеждане на референдум в Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.