Парламентът сне имунитета на трима депутати, Сидеров още умува

Народните представители гласуваха да бъде снет депутатския имунитет на четирима от петимата народни представители, за които има постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров заради водени срещу тях досъдебни производства и дела. Всеки от четиримата – Цветан Цветанов от ГЕРБ, Георги Свиленски и Димитър Димитров от БСП-Лява България и Илия Илиев от ДПС – се отказва от своя имунитет. Пръв направи това председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, срещу когото се водят три съдебни дела, някои от които вече са на втора инстанция. По едно от делата е насрочено заседание на САС на 20 ноември.

Имунитетът на Георги Свиленски от ПГ “БСП лява България” бе поискан за това, че същият е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети, а на колегата му по ПГ Димитър Димитров – заради повдигнато обвинение за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

Имунитетът на Илия Илиев от ДПС бе поискан за това, че срещу него се води досъдебно производство за данъчни престъпления.

Засега само лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който е подсъдим за хулински прояви на ленище Варна, не се е отказал от своя имунитет, но по закон има двуседмичен срок, в който депутатът трябва да направи това.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.