Парламентът си гласува Великденска ваканция от 17 до 26 април

Великденска ваканция от 17 април (четвъртък) до 26 април (събота) си гласуваха народните представители. Което, написано по този начин, е малко неточно, тъй като първото заседание на парламента след ваканцията ще е на 29 април. И така пресметнато, пролетната почивка на народните избраници ще е цели 12 дни.
В началото на днешното пленарно заседание темата бе повдигната от председателя на парламента Михаил Миков. Именно съобразявайки се с неговото предложение, депутатите решиха последният им работен ден преди ваканцията да бъде следващата сряда – 16 април (сряда) и да почиват цялата седмица след Великден.
Заседанието на 16 април пък ще бъде тържествено във връзка със 135-тата годишнина от създаването на Търновската конституция, като ще има по едно изказване от името на парламентарна група.
На 29 април (вторник) парламентът ще има извънредно заседание, а на 30 април (сряда) предстои и първото редовно пленарно заседание, обяви още преди гласуването на ваканцията Михаил Миков.
От ГЕРБ поискаха ваканцията да бъде с ден по-малко – от 18 април (петък) до 27 април (неделя), но парламентарното мнозинство отхвърли това предложение.
Като втора точка от дневния ред по предложение на Йордан Цонев депутатите решиха да удължат срока на работа на комисията “Мишо Бирата”. Председателят на комисията Йордан Цонев обясни, че докладът все още не е готов, като над 500 страници документи трябва да се обобщят. Заради празничните дни срокът се удължава с 1 месец, гласуваха депутатите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.