Парламентът ще заседава извънредно веднага след КСНС

Председателят на 42-то обикновено Народно събрание Михаил Миков свиква депутатите на извънредно заседания във вторник, 16 юни, от 14 часа. В дневния ред на това извънредно събиране на народните представители е предвидена само една точка – вземане на решение по предложението за произвеждане на национален референдум, внесено от президента Росен Плевнелиев на 30 януари 2014 г. и по предложението за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет на 10 март 2014 г.

Това заседание на Народното събрание се провежда в деня, в който президентът Плевнелиев свиква КСНС, за да обсъди с участниците в него вътрешнополитическата ситуация в страната след евроизборите, проведени на 25 май. Председателят на парламента също е сред участниците в КСНС.

Що се отнася до вземането на решение дали да има референдум по изборни въпроси, през миналата седмица Михаил Миков покани президента Плевнелиев да присъства в пленарната зала и да запознае народните представители с предложението си за провеждане на такова общонационално допитване. Готовност да направи това имаше и председателят на Инициативния комитет за референдум проф. Близнашки. В четвъртък обаче депутатите от ГЕРБ и Атака не влязоха в пленарната зала и така провалиха заседанието на парламента.

Още тогава Михаил Миков предупреди, че ще насрочи извънредно заседание на Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.