Парламентът събра кворум за оставката на Орешарски

Оставката на премиера Пламен Орешарски очаквано събра депутатите от всички парламентарни групи в пленарната зала и 42-то Народно събрание заработи за първи път от две седмици насам. В залата се завърнаха и депутатите от “Атака”, които целокупно бяха обявили бойкот на работата в зала и по комисии. Групата на ГЕРБ също влезе и се регистрира. Около 9 часа и 17 минути в парламента дойдоха и министрите, водени от премиера Пламен Орешарски, който се ръкува с председателя на Народното събрание Михаил Миков преди да седне на мястото си.

По-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан коментира пред парламентарните репортери, че очаква днес да се гласува оставката на правителството и оттук нататък – бързи консултации с държавния глава.

„Очаквам и днес всички лидери на парламентарно представени политически сили да заявяват, че няма да правят опит за реализиране на какъвто и да е друг мандат в рамките на 42-то Народното събрание”, обясни Местан. Той допълни, че ДПС няма да реализират мандат в този парламент, което означава светкавично връщане на мандата.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира от гр. Разград оставката на кабинета „Орешарски”, цитиран от своя пресцентър.

„Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на АТАКА, които са в София ще влезат в парламента да гласуват тази оставка. Аз и колегите, които сме на обиколки, в срещи, просто няма да можем физически да отидем. Това няма никакво значение, защото това е една формалност. По-важното е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство. Според мен недобро, защото има сговор да продължи колониалната политика и защото има тотално дезинформиране на българите и апатия, която няма да доведе до нищо добро. Може би ще влезем в криза – избори след избори и това няма да се отгрази добре на страната”, заяви Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.