Парламентът реши да научим след изборите истината за енергетиката

Народното събрание удължи до 30 ноември 2015 г. срокът на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката към 31 януари 2015 година. Това предложение бе подкрепено от 132-ма народни представители, а само двама гласуваха “против”. Не бе прието предложението на депутатът от БСП Красимир Янков да бъде удължен до 15 юли 2015 г. и периодът, който анализира временната анкетна комисия, тъй като междувременно са настъпили промени в нормативната уредба, включително и в Закона за енергетиката.

Днешното решение за удължаване на срока на действие на комисията е второ поред. Преди месец депутати гласуваха комисията, която се председателства от Валери Симеонов от ПФ да действа вместо до 30 юни до 31 юли 2015 г.

Днес от парламентарната трибуна Валери Симеонов обяви, че докладът на комисията е готов и основните констатации в него ще бъдат представени на закрито заседание на комисията на 30 юли. Симеонов, обаче, също настоя да се удължи срокът за действие на комисията, като се аргументира, че само така ще се постигне “цялата област”, която е предмет на проверки и анализ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.